Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Het adres voor uw banden en velgen ! 


De winter is voorbij en de lente is in aantocht!

Wees daarom op tijd en bespaar u een hoop geld en moeite en wissel uw winterbanden om voor zomerbanden.

Waarom zou u uw banden wisselen denkt u nu. Dit zijn de redenen waarom u het zou moeten doen:

 • U bespaart brandstof (verbruik bij winterbanden ligt 5 tot 10% hoger dan bij zomerbanden)
 • U bespaart geld (winterbanden slijten veel harder boven de 7 graden waardoor u weiniger kilometers rijdt met uw band )
 • Betere waterafvoer (een winterband vergroot het risico op aquaplanning)
 • Kortere remweg (een zomerband heeft een kortere remweg dan een winterband boven de 7graden)
 • Betere grip ( een winterband verliest eerder grip op droog en nat wegdek dan een zomerband)

Waarom voor ons kiezen?

 • Ervaring en duidelijke en begrijpelijke uitleg
 • Vrijblijvend advies over de staat van de zomer en winterbanden.
 • Uw winter en zomerbanden worden gecontroleerd op beschadigingen en bandendruk.
 • Uw velgen en ventielen worden gecontroleerd en in overleg vernieuwd of opnieuw gebalanceerd (tegen de vastgestelde prijzen).
 • U krijgt advies over het opslaan van uw banden. (wij slaan geen banden op!!)
 • Uw banden worden gemerkt.
 • De velgen worden met het juiste moment vastgezet.
U heeft de keuze uit 2 pakketten :
 • Pakket A : Pakket A bevat de bovengenoemde werkzaamheden, inclusief het monteren en demonteren van de banden.De prijs voor dit pakket is: 20,-
 • Pakket B: Pakket B bevat alles van pakket A + 4 beschermhoezen voor uw winterbanden. De Pijs voor dit pakket is: 30,-
De Prijzen voor overige diensten zijn als volgt:
 • balanceren: 7,50
 • ventiel vervangen: 12,50
 • bandenreperatie: 10,- *

Mocht u nog vragen hebben neem dan vrijblijvend contact met ons op 

Van auto's, maar ook van koelkasten en wasmachines zijn we het al gewend: energielabels. Nu komt ook de bandenindustrie met labels. Zo kun je zien of een band zuinig is, hoeveel lawaai hij maakt en hoe hij zich gedraagt op nat wegdek. Alle banden die na 30 juni 2012 geproduceerd zijn, moeten van een label zijn voorzien.

De bandenfabrikanten hebben de handen ineengeslagen om een nieuw Europees bandenlabel te introduceren. De doelstellingen zijn helder: de verkeersveiligheid bevorderen, het brandstofverbruik verminderen en het omgevingsgeluid terugdringen.

Brandstofverbruik

De brandstofefficiëntie wordt vastgesteld aan de hand van de rolweerstand. Hoe lager die is, hoe minder brandstof de auto verbruikt. Verder wordt er gekeken naar de grip op nat wegdek. En het rolgeluid van de banden wordt gemeten.

Aan de hand van de testresultaten krijgen de banden hun label. Er zijn zeven klassen. Als een band een A-label krijgt, is hij zeer zuinig. Wordt het rubber voorzien van een G-label, dan is hij dat allerminst. Uit metingen is gebleken dat het verschil in brandstofverbruik tussen een A- band en een G- band kan oplopen tot 7,5 procent.

Nat wegdek en bandenlabel

Op nat wegdek wordt er onder meer een remtest gedaan. Bij een noodstop kan het verschil tussen een band die een F-kwalificatie heeft en een A-gelabelde band maar liefst 30 procent bedragen. Bij een snelheid van 80 km/h levert dit een kortere remweg op van 18 meter ten faveure van de A-band.

Bandenlabel ook voor lawaai

Ook wordt het externe afrolgeluid van de band gemeten. Onderaan het label kun je zien hoeveel lawaai de band produceert. Een golfje betekent dat de band relatief stil is. Twee golven houdt in dat het geproduceerde lawaai tussen de toekomstige norm en 3 decibel daaronder zit. En drie golven betekent dat de band een herrieschopper is en boven de toekomstige norm zit.

Toekomstige eisen bandenlabel

Straks moeten alle banden minimale waarden behalen om nog in de Europese Unie verkocht te mogen worden. Het is zelfs zo dat vanaf 1 november 2014 banden met een G-prestatie voor rolweerstand en een F voor grip op nat wegdek niet meer zijn toegestaan. Verder moet de etikettering niet alleen op de banden worden vermeld maar ook op bijvoorbeeld de factuur en de technische documentatie.

Compromis

Nu blijft zo'n label altijd een compromis. Want een goede grip op nat wegdek kan bijvoorbeeld weer een nadelig effect hebben op de rolweerstand. Er moet dus een soort evenwicht worden gevonden. De bandenfabrikanten voeren de metingen uit op basis van afgesproken testmethoden die nauwkeurig en reproduceerbaar zijn.

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen winterbanden en zomerbanden. Een verschil is direct te zien: het profiel. Het andere zie je niet, maar is wel te voelen: de rubbersamenstelling. Beide verschillen hebben invloed op de remweg, afrolgeluid en rolweerstand. Wij hebben de verschillen tussen zomerbanden en winterbanden voor u op een rij gezet.

Profiel

Een duidelijk verschil tussen zomerbanden en winterbanden is het profiel. Zomerbanden bevatten geen lamellen zoals winterbanden dat wel hebben. Tijdens winterse periodes zorgen de lamellen voor meer grip op de weg bij het optrekken en remmen. Tijdens het rijden vervormt het profiel en werken de lamellen als een soort grijpers op het wegdek.

Rubbersamenstelling

Een zomerband heeft een andere rubbersamenstelling dan een winterband. Het loopvlak (dat is het gedeelte van de band dat in aanraking komt met het wegdek) is bij een zomerband voorzien van een rubbersamenstelling dat uitstekend geschikt is voor temperaturen boven de +7°C. Bij een winterband heeft het loopvlak een rubbersamenstelling dat flexibel blijft bij lage temperaturen, Het verschil in hardheid van het rubber van een zomerband en een winterband is in de afbeeldingen hieronder duidelijk te zien.

Door de lamellen en het zachtere loopvlakrubber zal een winterband bij temperaturen boven 7°C meer vervormen. Hierdoor wordt het stuurgedrag minder precies. En zullen de banden eerder slippen. Het gevolg is een langere remweg en snellere slijtage.

Zowel het verschil in profiel als de rubbersamenstelling zijn van invloed op de remweg, afrolgeluid en rolweerstand. Voor een uitgebreide toelichting verwijzen wij u graag naar het winterdeel van de website.