Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Het adres voor uw banden en velgen ! 


BALANCEREN

Na het wisselen van uw band wordt de band uitgebalanceerd. Dit zorgt voor een maximaal rijcomfort. Hierdoor worden hinderlijke trillingen voorkomen. Trillingen in het stuur en de ophanging van de auto zijn vervelend en niet prettig. Een uitgebalanceerde band geeft gelijkmatige slijtage en is dus een stuk veiliger op de weg.

Bij het balanceren wordt er zink/lood op de velg geplaatst. Dit zink/lood zorgt ervoor dat er overal genoeg gewicht zodat de band in balans wordt gezet. Dit gebeurd door een computergestuurde machine die heel nauwkeurig het gewicht kan bepalen.

U voelt zelf meestal wel aan de auto of u de banden moet laten balanceren. Uw stuur of dashboard trilt bij hogere snelheden, of u stuur beweegt bij lage snelheden. Als u dit voelt dan moet u de banden laten balanceren. 

REPAREREN

Om vast te stellen of een band nog gerepareerd kan worden moet de band van de binnenkant geïnspecteerd worden. Indien u een lekke band hebt mag u niet verder doorrijden. Dit kan structurele schade aan uw band en velg opleveren.

BANDEN

Banden omwisselen

Door gebruik slijten de banden, indien de banden niet tijdig vervangen worden kan dit ongewenste situaties opleveren op de weg. Vooral bij een nat wegdek kan dit erg gevaarlijk zijn. Tijdens een noodstop of scherpe bocht bieden versleten banden minder grip op de weg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegglijden van de auto. De wettelijke profieldiepte in Europa voor uw banden is 1,6 millimeter. De profieldiepte is eenvoudig te meten door middel van een profielmeter. Advies is om niet te wachten tot de 1,6 millimeter, maar eerder de banden te laten vervangen.

Winterbanden

Het weer in de herfst en winter brengt risico’s met zich mee op de weg. Regen, ijzel, bladeren, hagel en sneeuw kunnen onveilige situaties met zich meebrengen. Met winterbanden houdt je beter grip op de weg. Ze bieden bij koude, natte en gladde omstandigheden een goede veiligheid. De juiste tijd om te wisselen van zomer naar winterbanden is als de temperatuur minder dan 7 graden Celsius aangeeft. De kou maakt het rubber van de zomerbanden dan harder en minder elastisch. Hierdoor heeft u minder grip op de weg. Ook rijdt u veiliger en zuiniger op winterbanden. Gaat u op wintersport dan bent u beter en veiliger uitgerust met winterbanden. In onder andere Duitsland en Oostenrijk zijn de winterbanden zelfs verplicht. 

Tweedehands banden

Het gebruik van tweedehands banden biedt voordelen. Het aanschaffen van tweedehands banden is goedkoper en de kwaliteit is te garanderen doordat de banden een kwaliteitstest ondergaan. Uiteraard wordt hierbij ook de profieldiepte bepaald zodat de banden aan de wettelijke eisen voldoen.